Site Overlay

Vraag & Antwoord

Naar aanleiding van de Q&A die sinds 20-11-2020 op de facebookpagina van de Zilverboekenclub staat, heb ik hier de vragen en antwoorden geplaatst. Wil je nog iets weten wat hier niet tussen staat? Stel je vraag dan gerust via het contactformulier.

Hoe ben je op het idee voor het verhaal van de ‘Verlangen’-serie gekomen?

Ik ben op het idee gekomen door een combi van verschillende series. Het allereerste vonkje voor het verhaal begon in 2011 tijdens het kijken naar ‘One Tree Hill’ en het ontwikkelde zich verder door ‘Vampire Diaries’. Ik was het niet altijd eens met de schrijvers van die series, en begon zelf iets te schrijven. Door de tijd heen is het verhaal wel wat veranderd, maar ik ben er zelf inmiddels blij mee.

Valt de ‘Verlangen’-serie onder Young Adult?

Het wordt verschillend ingedeeld. Sommige bibliotheken zetten Verlangen tussen de volwassenromans. Zelf hou ik een beetje 15+ aan als mensen ernaar vragen, dus dan zou het inderdaad onder YA vallen. De personages zijn in ieder geval (op enkelen na) 20+.

Is het een fantasy-verhaal?

Het speelt zich in het ‘normale’ Nijmegen af, maar heeft zeker een fantasy-aspect. Misschien heeft de hint ‘vampire diaries’ je al op het goede spoor gezet 😉. Als je de proloog leest, merk je meteen welke kant je op moet zoeken.
Onrust is overigens het vervolg op Verlangen en gaat direct door waar het eerste boek eindigde.

Hoeveel delen wordt de Verlangen-serie?

Het wordt een trilogie. Na Onrust komt er dus nog 1 deel.

Heb je al plannen voor boeken hierna?

Er liggen zeker al plannen voor boeken hierna. Op de plank heb ik een boek over een seriemoordenaar in Rotterdam liggen. Dat verhaal is af, maar ik wacht er even mee tot deze trilogie volledig is gepubliceerd. Verder begint er sinds deze week in mijn hoofd al weer een volgend verhaal te vormen, maar die heeft nog concurrentie van andere projecten die nog wachten om afgemaakt te worden.

In hoeverre heeft de Twilight-serie van Stephanie Meyer invloed gehad op jouw verhalen?

Ik had Twilight wel gelezen voordat ik mijn boeken begon te schrijven, maar het heeft me vooral ‘geleerd’ wat ik zelf niet in mijn verhalen wilde hebben. Het is eigenlijk een ‘anti-invloed’ geweest dus. De manier waarop haar vampiers zijn neergezet was iets wat ik zelf totaal niet wilde. Ik wil geen harde, koude personen die als glas/kristallen uit elkaar vallen. Die weergave is naar mijn idee ook niet realistisch uit te leggen, en dat wilde ik met mijn achtergrond als Medisch Bioloog zelf wel kunnen.

Qua karakters had ik, nadat ik haar boeken voor de tweede keer las, ook wat op- en aanmerkingen, dus dat heb ik bij mijn personages ook vermeden.

Op welk personage lijk je zelf het meest?

Ik denk dat ik zelf het meest op Danielle lijk, al verschillen we ook wel op sommige vlakken. Alex bezit trouwens ook wat karaktereigenschappen van mij.

Wie is je favoriete vampier?

Mijn favoriete vampier is (buiten Alex uiteraard) Damon uit The Vampire Diaries. Heerlijk voorspelbaar in zijn niet-voorspelbaarheid 😁.

Heb je veel onderzoek moeten doen naar hoe de plaatsen die in het boek voorkomen er in het echt uitzien?

Ik heb zelf in Nijmegen gestudeerd en woon nog steeds in die regio. Daardoor was het qua locatie voor mij niet de meest onbekende stad om het in af te laten spelen. Danielle start in Verlangen met de studie die ik zelf ook heb gevolgd, in hetzelfde gebouw. 

De discotheek ‘Doornroosje’ is overigens inmiddels wel verhuisd, dus daar heb ik online foto’s van opgezocht om het up-to-date te beschrijven. De rest is of qua huis/woning volledig verzonnen (en geen adres aan gehangen), of naar eigen ervaring beschreven.